• Home
  • Gespecialiseerde ouderbegeleiding

Gespecialiseerde ouderbegeleiding

Wanneer er sprake is van (dreigende) schooluitval, dan heeft dit vaak impact op het hele gezin. Voordat (dreigende) schooluitval ter sprake komt, gaat hier een lang traject aan vooraf met vaak een opeenstapeling van negatieve ervaringen.

De meeste hulp wordt in de maatschappij vooral gericht op de jeugdige zelf en dan spelen de ouder(s)/verzorger(s) vaak nog een bijrol. Bureau voor Pedagogiek zet beiden op de voorgrond omdat dit de ontwikkeling van de jeugdige ten goede komt.

Binnen het multidisciplinair team bevinden zich professionals die samen met u als ouder(s)/verzorger(s) structurele gesprekken inplannen om actuele situaties te bespreken. De frequentie hiervan gaat in overleg. En de gespecialiseerde ouderbegeleiding wordt vaak geboden in combinatie met een ander traject dat binnen Bureau voor Pedagogiek wordt doorlopen.

De gespecialiseerde ouderbegeleiding kan zich richten op:

  • Het verschaffen van inzichten in wat er onderliggend is aan het gedrag van de jeugdige waardoor er op een andere manier naar gedrag gekeken kan worden;
  • Het onderzoeken van eventuele patronen en gezamenlijk zoeken naar eventuele verbetermogelijkheden;
  • Het wisselen van gedachten en gezamenlijk zoeken naar oplossingen en mogelijkheden in de verschillende situaties.
  • Het bieden van een luisterend oor door iemand die kennis heeft van de doelgroep en de nodige kennis en handelingsgerichte adviezen kan delen.

Werkgebied

Het werkgebied van Bureau voor Pedagogiek omvat grotendeels de volgende regio’s en plaatsen:

Noordoost Brabant: Grave, Cuijk, Boxmeer, Sint-Anthonis, Overloon, Mill, Sint-Hubert, Landerd, Uden, Veghel, Erp, Boekel, Gemert, Helmond, Oss, Heesch, Schaijk, ‘s-Hertogenbosch, Rosmalen, Nuland, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode, Vught, Boxtel.

Gelderland-Zuid: Wijchen, Heumen, Nijmegen, Malden, Groesbeek, Beuningen en Druten.

Noord-Limburg: Mook, Middelaar, Molenhoek, Gennep, Bergen en Venray.

gespecialiseerde ouderbegeleiding