• Home
  • Gespecialiseerde individuele begeleiding

Gespecialiseerde individuele begeleiding

Gespecialiseerde ambulante individuele begeleiding kan plaatsvinden binnen de thuissituatie of binnen school. De jeugdige wordt met deze vorm van hulpverlening ondersteunt tijdens situaties in het dagelijks leven. Uiteindelijk is het doel dat de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van de jeugdige wordt vergroot. Ambulante individuele begeleiding focust zich op de thema’s die zorgen voor nijpende situaties. Denk hierbij aan eenzaamheid door beperkte sociale contacten, het onvermogen in vaardigheden zoals plannen, structureren en organiseren, vermijdingsgedrag door onderliggende factoren en situaties binnen de thuissituatie die onderlinge strijd opleveren.

Een gespecialiseerd ambulant begeleidingstraject kan parallel lopen aan een andere vorm van hulpverlening vanuit Bureau voor Pedagogiek. Zo kan gespecialiseerde ambulante begeleiding worden ingezet voordat een jeugdige de orthopedagogische dagopvang bezoekt. Of zodra een traject binnen de orthopedagogische dagopvang in samenspraak beëindigd wordt, kan de jeugdige nog bijgestaan worden door een ambulant begeleider om op deze wijze de hulpverlening stapsgewijs ‘los te laten’.

Het begeleidingstraject wordt op maat vormgegeven. De doelstellingen, het tempo en de frequentie wordt afgestemd op de mogelijkheden en behoeften van de jeugdige. Er wordt gekeken naar wat goed gaat en naar wat beter kan.

Werkgebied

Het werkgebied van Bureau voor Pedagogiek omvat grotendeels de volgende regio’s en plaatsen:

Noordoost Brabant: Grave, Cuijk, Boxmeer, Sint-Anthonis, Overloon, Mill, Sint-Hubert, Landerd, Uden, Veghel, Erp, Boekel, Gemert, Helmond, Oss, Heesch, Schaijk, ‘s-Hertogenbosch, Rosmalen, Nuland, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode, Vught, Boxtel.

Gelderland-Zuid: Wijchen, Heumen, Nijmegen, Malden, Groesbeek, Beuningen en Druten.

Noord-Limburg: Mook, Middelaar, Molenhoek, Gennep, Bergen en Venray.