• Home
  • Onderwijs op afstand

Onderwijs op afstand

Onderwijs op afstand (thuisonderwijs) is er voor diegene die korte of lange(re) tijd niet naar school gaan en daardoor een grote afstand tot de school hebben opgebouwd. Voor jeugdigen waarvoor een kleinschalige schoolse setting, zoals de orthopedagogische dagopvang, een te grote stap is.

Dit kan een leerling zijn die wegens ernstige gedragsproblematiek, psychische problemen of lichamelijke oorzaken de school niet kan bezoeken. Een pestslachtoffer is, in afwachting is van een plaatsing elders of een leerling met (school)angst.

Gespecialiseerde begeleiders die ervaring hebben met deze doelgroep, begeleiden de leerling binnen de thuissituatie. Daarbij is er oog voor sociaal emotionele belemmeringen die mogelijk de oorzaak zijn van de schooluitval. Onderwijs op afstand werkt naar een terugkeer binnen een onderwijskundige setting of de orthopedagogische dagopvang van Bureau voor Pedagogiek als tussenkomst. Hierin is een geleidelijke opbouw mogelijk, evenals ondersteuning van de betrokken gespecialiseerde begeleider(s) op de desbetreffende plek. Het traject wordt op maat aangeboden.

Werkgebied

Het werkgebied van Bureau voor Pedagogiek omvat grotendeels de volgende regio’s en plaatsen:

Noordoost Brabant: Grave, Cuijk, Boxmeer, Sint-Anthonis, Overloon, Mill, Sint-Hubert, Landerd, Uden, Veghel, Erp, Boekel, Gemert, Helmond, Oss, Heesch, Schaijk, ‘s-Hertogenbosch, Rosmalen, Nuland, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode, Vught, Boxtel.

Gelderland-Zuid: Wijchen, Heumen, Nijmegen, Malden, Groesbeek, Beuningen en Druten.

Noord-Limburg: Mook, Middelaar, Molenhoek, Gennep, Bergen en Venray.