• Home
  • Individuele begeleiding

Individuele begeleiding

Bureau voor Pedagogiek biedt individuele pedagogische begeleiding aan in de regio Grave, Wijchen, Nijmegen, Oss, Uden en Veghel.

‘Er worden soms hele gesprekken gevoerd zonder al teveel woorden’

Bureau voor Pedagogiek biedt de mogelijkheid tot individuele begeleiding voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een psychische problematiek. Via deze vorm van begeleiding probeert de professional, naast het werken aan de vooropgestelde doelen, de cliënt een leuke en gezellige tijd te bezorgen. Middels passende activiteiten wordt er gewerkt aan de afgesproken doelen. De pedagogische begeleider kan ondersteuning bieden en helpen bij bijvoorbeeld het plannen van zaken, structuur aanbrengen, sociale contacten verbeteren, pubergedrag bijsturen, ondersteuning bieden bij het vinden van een (bij)baan of contacten binnen het gezin herstellen. Kinderen en jongeren die onzeker of (sociaal) angstig zijn, waarbij het functioneren belemmerd wordt door faalangst of waarbij er sprake is van een sociaal isolement kunnen baat hebben bij individuele pedagogische begeleiding. Lees hier meer over de doelgroep en specialisme van de begeleiders van Bureau voor Pedagogiek.

IMG_1030

‘Training leidt tot inzichten en bevorderd de zelfstandigheid’

Daarnaast worden ouder(s)/verzorger(s) ontlast. Er wordt gewerkt met een handelingsplan waarin de doelen staan vermeld. Op afgesproken momenten vindt er een evaluatie plaats met ouder(s)/verzorger(s), cliënt en de begeleider zodat de effectiviteit van de individuele begeleiding optimaal blijft en er transparantie ontstaat.

Wanneer u nog vragen heeft na het lezen van de bovenstaande informatie kunt u mailen of bellen: 06-12 14 12 26.