• Home
  • Individuele begeleiding

Individuele begeleiding

Bureau voor Pedagogiek biedt gespecialiseerde individuele pedagogische begeleiding aan in de regio Grave, Wijchen, Nijmegen, Oss, Uden en Veghel.

‘Er worden soms hele gesprekken gevoerd zonder al teveel woorden’

Bureau voor Pedagogiek biedt de mogelijkheid tot individuele begeleiding voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een psychische problematiek. Via deze vorm van begeleiding probeert de professional, naast het werken aan de vooropgestelde doelen, de cliënt een leuke en gezellige tijd te bezorgen. Middels passende activiteiten wordt er gewerkt aan de afgesproken doelen. De pedagogische begeleider kan ondersteuning bieden en helpen bij bijvoorbeeld het plannen van zaken, structuur aanbrengen, sociale contacten verbeteren, pubergedrag bijsturen, ondersteuning bieden bij het vinden van een (bij)baan of contacten binnen het gezin herstellen. Kinderen en jongeren die onzeker of (sociaal) angstig zijn, waarbij het functioneren belemmerd wordt door (faal)angst of waarbij er sprake is van een sociaal isolement kunnen baat hebben bij gespecialiseerde individuele pedagogische begeleiding. Lees hier meer over de doelgroep en specialisme van de begeleiders van Bureau voor Pedagogiek.

IMG_1030

‘Training leidt tot inzichten en bevorderd de zelfstandigheid’

Daarnaast worden ouder(s)/verzorger(s) ontlast. Er wordt gewerkt met een vooropgesteld handelingsplan waarin de doelstellingen en de werkwijze staan vermeld. Op afgesproken momenten vindt er een evaluatie plaats met ouder(s)/verzorger(s), cliënt en de begeleider zodat de effectiviteit van de gespecialiseerde individuele begeleiding optimaal blijft en er transparantie blijft bestaan.

Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft de financiering. Bureau voor Pedagogiek heeft met verschillende gemeenten een contract kunnen afsluiten waardoor er middels Zorg in natura (ZIN) kan worden begeleid. Het betreft de gemeenten:

‘s-Hertogenbosch, Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, Landerd, Meierijstad, Sint-Michielsgestel, Mill & Sint Hubert, Oss, Sint-Anthonis, Uden, Vught, Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal, Zaltbommel en Wijchen.

Overige mogelijkheden van financiëring betreffen begeleiding middels een ‘veegcontract’ of een persoonsgebonden budget (PGB).

Wanneer u nog vragen heeft na het lezen van de bovenstaande informatie kunt u mailen.